Традиционална музика, песма и игра рудничко-таковског краја

За ученике 4.разреда основне школе наше општине. Присуствовале све школе и издвојена одељења школе из Мајдана, Сврачковаца, Враћевшнице и Горње Црнуће. Ученици ће,решавати  разне задатке и на тај начин директно учествовати својим предлозима у стварању нове музејске радне свеске. На крају када све радове споје добиће радну верзију нове музејске  радне свеске.Веома нам је важно да ослушнемо  жеље и интересовања ученика и чујемо њихово мишљење. Ученици ће у другом делу радионице имати прилике да науче да певају и играју једну игру из рудничко-таковског краја.

Укупно је било: 465 ученика

У музејској радионици “Традиционална музика, песма и игра рудничко-таковског краја“ ученици четвртог разреда основних школа наше општине,решавају разне задатке и на тај начин директно учествују својим предлозима у стварању нове музејске радне свеске. На крају када све радове споје добијају на поклон радну верзију нове музејске  радне свеске.Веома нам је важно да ослушнемо  жеље и интересовања ученика и чујемо њихово мишљење. На тај  начин, пре него што оде у штампу, желимо да музејско штиво које је намењено деци, буде и заиста у што већој мери њима прилагођено. Ученици  у другом делу радионице имају прилику  да науче да певају и играју једну игру из рудничко-таковског краја.

Ова радионица организована је у склопу изложбе:”Порекло музичких инструмената код Срба“која већ готово месец дана гостује у Галерији нашег музеја и коју уценици радећи ову радионицу имају прилику да погледају. Време одржавања: 20.фебруар-3.март 2017. године

X