Радионице у 2020. години

Највише волим оне скупе поклоне, као што су поштовање, љубав и пажња“ 

Време одржавања: 27. до 31. јануара 2020.године

Учесници:  ученици петог и сви заинтересовани учитељи и ученици нижих разреда

Кратак опис:  Ова радионица је осмишљена за учитеље и наставнике који предају грађанско васпитање.

Иако има датумима одређено трајање, ова радионица биће актуелна током целе године, а деца ће бити у прилици да упознају Музеј рудничко-таковског краја, привремену и  сталну поставку као и Легат породице Настасијевић. Сазнаће ко све ради у музеју и на који начин се један предмет нађе у музеју, као и која је обавеза музеја према предметима које баштини.

У креативном делу, ученици ће сазнати да није само  рођендан или 8. март време када поклањамо пажњу и дарујемо поклоне. Деца ће научити да оригами техником направе цвет и израдом честитки покажу пажњу према другу или другарици, мами, баки или другим драгим особама.

У данашње време када је све више отуђености децу треба учити пажњи и даривању почев од осмеха, лепе речи, ситног поклона који често више значи него било који скупоцени дар.

Број учесника:25 +…

 Ко се боји вука још? Основне чињеници о великим зверима у Србији

Време одржавања: 24. – 28. фебруар 20202.

Учесници: Ученици трећег и четвртог разреда ОШ „Краљ Александар I“

Кратак опис: Деца су имала прилику да путем унапред осмишљеног теста сазнају основне чињенице о великим зверима у Србији. После рада у групама и провере одговора, у креативном делу радинице деца су од папира  правила 3Д медведе и вукове.

Број учесника: 211

Прича о летењу

Време одржавања: 5-11. октобра 2020. (Дечја недеља)

Учесници: Ученици четвртог разреда ОШ „Краљ Александар I“ и деца са сметњама у развоју

Кратак опис: Деца су имала прилику да путем дечјег штива „ Прича о летењу“ послушају причу о настанку авиона, да погледају изложбу макета ратних авиона, а затим да у креативном делу и сами од папира направе своју макету авиона.

Број учесника: 110

X