Педагошки рад у Музеју рудничко-таковског краја 2016-2021.

Ова изложба је приређена поводом десетогодишњег рада на осмишљавању и реализацији музејских радионица.
Лепо је када погледамо ове фотографије и видимо како су та деца, учесници наших радионица, расла заједно са нама, а ми се трудили да им детињство учинимо срећнијим и лепшим.
Музејске радионице су само један сегмент рада музејских педагога, који ће овог пута, у Галерији музеја рудничко-таковског краја, бити представљен кроз ретроспективну изложбу фотографија, плаката и описа радионица одржаних у последњих пет година, почев од маја 2016. до маја 2021. године. У овом периоду одржано је 48 радионица са укупно 7309 учесника.
Најбројније су музејске радионице подељене по узрастима деце (узраст од 3- 5 година, предшколски узраст, ученици од I – IV, и ученици од V- VIII разреда основне школе), радионице за децу са сметњама у развоју, радионице са увођењем „трећег лица- госта радионице“, летње радионице, on-line радионице, радионице на енглеском језику, радионице које су више година понављане на захтев заинтересованих просветних радника, радионице у музејским манифестацијама.
Ово је друга ретроспективна изложба рада на осмишљавању и реализацији музејских радионица, на којој су приказане радионице у протеклих пет година.
Ове године, када обележавамо десетогодишњи рад, захваљујемо се свима онима који су на било који начин учествовали у досадашњим музејским радионицама.
Намара нам је да и убудуће наставимо са петогодишњом презентацијом рада музејских радионица, тако да ће већ 2026. године бити следећа оваква изложба,а до тада имате прилику да уживате у овој изложби која је пред вама.
X