Отворена изложба „Ђенерал Божидар П. Терзић 1867-1939“ у Дому културе у Книћу

Данас је у Дому културе у Книћу отворена изложба у част знаменитог завичајног добротвора и великог војсковође, армијског ђенерала Божидара П. Терзића.

Негујући успомену на министра војног и армијског генерала Божидара Терзића, Музеј рудничко-таковског краја припремио је изложбу посвећену управо овом знаменитом Милановчанину.

На ликовно-документарним паноима, сагледан је целокупан живот поменутог генерала, како јавни, тако и приватни. Изложбену поставку употпуниле су бројне фотографије, књиге, као и лични предмети ђенерала Божидара Терзића.

Осим у Книћу, изложба је до сада гостовала у Петровцу на Млави, Врњачкој Бањи, Београду, Старом Селу, Александровцу, Чачку, Руднику, Паризу, Смедеревској Паланци, Руми, Фочи,Требињу, Краљеву и Рашкој.

Отварање изложбе пратило је стручно али и надахнуто предавање вишег кустоса Александра Марушића о богатом војничком животу и раду добротвора генерала Божидара Терзића.

Хвала присутној публици међу којим су били већници и ученици ОШ „Вук Караџић“ из Кнића, на интересовању за нова сазнања из националне историје. Посебну захвалност дугујемо Музеју рудничко-таковског краја на успешној сарадњи и могућности да се она настави и ојача.

Изложба је отворена до 4.маја 2023. од 7 до 15 часова

X