Изложба „Ратно ваздухопловство у Другом светском рату кроз макете“

Уторак, 6. октобар у 18 сати у Галерији музеја у Синђелићевој улици бр. 7

Израда макета је хоби којим се баве многи људи у целом свету. Људи се опредељују за прављење разних макета, почевши од макета занимљивих грађевина па до макета машина и уређаја за транспорт, а нарочито разних ратних оруђа.

Прављењем макета авиона сазнаје се много детаља о њиховој употреби и о историјском развоју, почев од првих крхких и несигурних  летелица па до моћних средстава за транспорт путника  и терета и до ратних дејстава невиђених размера.

Музеј рудничко-таковског краја и Макетарски клуб Чачак  изложбом макета обележавају 75. годишњицу завршетка Другог светског рата под називом, „Ратно ваздухопловство у Другом светском рату кроз макете“, са жељом да прикажу део авијације која је у том рату наметнула трећу димензију ратовања, такозвану ваздушну, поред поморске и копнене силе.

Изложене макете авиона који су учествовали у ратним окршајима рађене су у размерама 1:72. 1:48 и 1:32 и сигурно ће изазвати пажњу наших суграђана, а посебно најмлађих. Ретко на једном месту заљубљеници макетарства могу наћи ексклузивне моделе, какви ће бити изложени од 6. октобра до 9. новембра 2020. године. Изложбу ће отворити Милан Косић из Чачка.

 

X