МУЗЕЈ КАО И УВЕК ДОБАР ДОМАЋИН

Музеј рудничко-таковског краја, ризница историјске, археолошке, етнолошке и уметничке баштине наше општине увек своја врата радо отвара свима који желе да се упознају са овим благом. А да је Музеј добар домаћин показује и вишегодишња сарадња са компанијом Тетра Пак која своје госте, у жељи да их упозна са нашим крајем доведе баш у Музеј.
У уторак 14. новембра 2017. године гости ове компаније из десет земаља света, њих 32 из Кине, Вијетнама, Шведске, Италије… у амбијенту сталне поставке ,,Поклони и откупи – време династије Обреновић“ кроз презентацију на енглеском језику су се упознали са културно-историјским наслеђем, развојем и свим лепотама рудничко-таковског краја. А да је ова презентација на њих оставила утисак показују и бројна питања и велика заинтересованост да се ближе упознају са Горњим Милановцем.
Након обиласка сталне поставке и изложбе посетиоци су кроз радионицу коју је организовала радионица за израду сувенира ,,Дар“ упознали са традицијом овог краја. Истински су се потрудили да осликају шљиву, дуњу и крушку на стакленим чокањима, а касније и поклоне за своје колеге.
И на крају надамо се да осмех и задовољсто на њиховом лицу говори да су из нашег Музеја и града отишли са лепим успоменама а нама остаје да обећамо да ћемо се и даље трудити да сви они који уђу на наша врата нам и поново дођу.

X