Манифестација „Музеји за 10“

Манифестација „Музеји за 10“ у којој учествује и Музеј рудничко-таковског краја,  отворена је  14. маја и трајала је  до 20. маја 2018. године. Музеји, културни центри, галерије, библиотеке широм Србије организују ову манифестацију са циљем да се још више разним програмима приближе публици. Овогодишња тема манифестације је „Хиперповезани музеји: нови приступи, нова публика“ тема која  је требало  да нагласи употребу нових средстава комуникације и тиме отвори могућност другачијег, савременијег приступа публици а такође и да врши отворенију презентацију својих садржаја и допре до нове публике. У оквиру манифестације, у нашем Музеју одржано је више разноликих програма а издвајамо ауторску изложбу „Живот у снази мотора: Михаило Мика Борисављевић“ вишег кустоса Ане Цицовић, коју смо отворити 14. маја у 18 сати. Чланови клубова АМК „Ветеран-Вождовац“ из Београда и МК „Lonely riders“, „Горњи Милановац“ и „Тешке боје“ из Горњег Милановца су присуствовали отварању.

17. маја у 19 сати, писац епске фантастике, аутор едиције Kosingas, као и романа о Милошу Обилићу Александар Тешић, говорио је о историји и митологији у својим делима.

Манифестација се као и сваке године завршава 19. маја, када је одржана Ноћ музеја, ове године изузетно упечатљива и богата. За тему манифестације изабрали смо спорт.

X