Други српски устанак, Обреновићи и живот у Србији

Ученици ће, имати прилику да се опробају у техници ткања на папиру, прављењу деверских пешкира и 3Д луткица са градском ношњом…а све у циљу популарисања старих и у великој мери заборављених ручних радова.)

Лепота  учествовања у манифестацији музеји Србије 10 дана од 10 до 10, је у томе што је ова манифестација намањена свима и има понешто за свакога. За децу то је први додир са културом  и интерактивна едукативна забава. За младе је прилика да формирају своју културну мапу града. За старије да испрате најновије тенденције у култури код нас. За стручњаке да се сретну и размене искуства.

За нас запослене је то увек прилика да померамо границе и мотивишемо на настанак фантастичне енергије и много осмеха.

Ове године у оквиру манифестације  припремила сам дечју радионицу: „Други српски устанак, Обреновићи и живот у Србији“. Деца су се упознала са овим периодом кроз упознавање сталне и актуелне изложбе у музеју, а затим и кроз креативан рад. На крају су сви учесници ове музејске радионице добили на поклон по примерак радне свеске: “Други српски устанак, Обреновићи и живот у Србији“.

Овом приликом је, после 5 година организовања музејских радионица, проглашен и званичан назив који ће од сада носити музејске радионице .

Наиме, у протекла два месеца, деца, учесници радионица , њих 178, изјашњавала су се о томе које име  би желела да ове наше музејске радионице носе. Било је ту врло лепих предлога: Уметничка радионица, Креативна радионица,Занимљива традиција, Весели чуперак, Весели маслачак, Сунце,Шарени цвет, Уметност, Мали сликари, Мали уметник, Злато се злати, Радионица за цртање и сликање, Дивна соба за ђаке,Народна радионица,Цветница, Срценца,Маштање и бојење, Љубичаста ружа, Шарене радионице, Пут у снове пуне боја, Златна звезда, Шарена дуга-пут до прошлости, Цветни врт, Зачарана башта, Шарени врт, Весела радионица, Бубамарина забава, Стари трагови прошлости, Пут до света боја, Супер весела радионица, Музејска забава, Мајсторија, Уметничка соба, Моја мајска музејска соба, Креативни музеј, Ликовница за децу…

Изабрали смо назив: „Весели креативци“ ,који ће од сада носити све музејске радионице, а који нам је предложила ученица Милица Ђоковић, II/2, ОШ“ Момчило Настасијевић“.Музеј је Милицу наградио првом наградом, али смо одлучили да и друге креативне предлоге, око којих смо се двоумили, такође, наградимо по једном радном свеском:“Други српски устанак, Обреновићи и живот у Србији“, као и децу која су нам на папирићима поред њиховог предлога за име радионице написала и читаво „писамце“ шта им се свиђа и зашто воле наше музејске радионице.

То су следећи ученици:

Мина Вукадиновић,  II/1,    ОШ“ Краљ Александар I“ ,

Невена Ђорђевић, III/4,       ОШ“ Краљ Александар I“ ,

Огњен Николић, IV/2,       ОШ“Свети Сава“

Сара Илић, полазник Волонтерског центра

Сара Поповић, ОШ“Десанка Максимовић“, Мајдан

Много се захваљујемо свој деци која су учествовала и која су нас својим предлозима увеселила и обавезала да у будућем раду будемо још бољи и квалитетнији.

X