ДАНАС НАМ ЈЕ 26. РОЂЕНДАН!

http://www.muzejgm.org/ Пуштен нови сајт музеја!

Прошле године смо рођендан обележили величанствено уз наше драге сараднике из свих крајева земље а пре свега из наше општине, уз наше посетиоце који већ годинама сарађују са нама, саветују нас и прате све што урадимо. Како ситуација налаже, рођендан ове године обележавамо скромно али радно. У кућним условима припремају се нова издања, нови пројекти, а у сарадњи са студиом „Плетисанак“ реализовали смо нови сајт, који ће ускоро моћи да се погледа,  раскошног изгледа и пре свега, препуног информација, које се наравно не односе само на наш рад. Несебично смо посветили пажњу нашем лепом рудничко-таковском крају и свему ономе што културна баштина овог краја има да покаже Србији а и шире.

Свих ових година поштовали смо сарадњу са врхунским стручњацима из разних области, приказали многе изложбе, многа издања, имали много ауторских изложби и пројеката који су досегли до многих крајева Србије, региона и света. Нисмо се стидели тога да посетимо и најмање или најудаљеније кутке наше општине и забележимо и представимо њихову традицију и сећања. За нас су људи из нашег окружења најважнији сарадници. Обичан човек који од памтивека чува породични предмет и жели да зна колико он вреди, човек који жели да зна порекло своје породице, човек чији су преци од оснивања вароши овде, заслужује сваку нашу помоћ, и свакодневно им излазимо у сурет. Са ђацима разговарамо не само у нашој галерији, већ кад  год имамо прилику укључујемо се у њихове активности, подржавамо њихове идеје и помажемо у реализацији. Сарађујемо са многим фирмама наше општине, дочекујемо екскурзије и бринемо се о знаменитостима нашег краја. Желимо да и даље заједно са вама, бележимо трајно културно-историјску баштину општине.

Претходну годину обележили су многобројни програми, опсежна археолошка истраживања планине Рудник, етнолошки филмови,  пројекти које је подржало Министарство културе и информисања, радионице, промоције, ауторске и гостујуће изложбе, долазак ремек-дела српске културе слике „Косовка девојка“, многобројне посете нашој галерији и знаменитом Такову -месту где је СРБИЈА РОЂЕНА!

ХВАЛА ВАМ СВИМА ШТО СТЕ УЗ НАС!

X