„ШКОЛА НАСЛЕЂА“ У МУЗЕЈУ РУДНИЧКО-ТАКОВСКОГ КРАЈА

Пројекат „Регионална школа наслеђа Србије“, наставак је прошлогодишњег пројекта „Школа наслеђа, који је осмислио и реализовао Етнографски музеј из Београда уз помоћ Министарства културе, информисања и информационог друштва.

Значајну подршку пројекту  и његовом овогодишњем наставку, као партнер у организацији, дали су обласна школа наслеђа из Вандеје у Француској, француска амбасада у Београду и француски институт у Србији.

У организацији Музеја рудничко-таковског краја, пројекат је ове године реализован у Горњем Милановцу, 27. и 28. септембра 2012. године.Улога пројекта је да радницима Музеја а и шире, пружи прилику да учествује у разради тема: свакодневни живот у прошлости, место историје уметности у тумачењу наслеђа, природно наслеђе, историјски споменици и непокретна културна добра. Вођа пројекта је Тијана Чолак Антић из Етнографског музеја у Београду а саветник школе наслеђа из Горњег Милановца, Александар Марушић, кустос историчар.

Музеј рудничко-таковског краја имао је част да угости још осам Музеја-учесника пројекта и да „Регионалну школу наслеђа Србије“ на најбољи начин представи свим учесницима семинара. Укупно 23 полазника школе из Шапца, Лознице, Ваљева, Крагујевца, Краљева, Чачка, Ужица, Сирогојна и града домаћина, не само да су разменили професионална искуства, већ су свој рад могли упоредити са еминентним иностраним стручњацима.

Плакат можете погледати ОВДЕ.

X