ПРОМОЦИЈА МОНОГРАФИЈЕ „ЦРКВА У ДРОБЊАКУ“

У четвртак 17. јануара са почетком у 18 сати у сали Парохијског дома Цркве Свете Тројице, биће организована промоција монографије „Црква у Дробњаку“, аутора Томаша Ћоровића, некадашњег председника општине Шавник.
Дипломирани електроинжењер, рођен у Врточ Пољу код Шавника, током своје вишедеценијске каријере истакао се као угледан привредник, политичар и пре свега изузетан културни посленик. Истражујући људе, догађаје и појаве из повеснице родног краја, до сада је самостално или заједно са другим ауторима објавио пет књига од којих су неке доживеле и два издања.
Његова нова штиво „Црква у Дробњаку“, која ће бити представљена у нашем граду, говори о развоју духовности у дурмиторском крају, тј. историјату црквеног живота у Дробњаку, почевши од првог помена Жупе Комарнице у XII веку, па све до наших дана. Књига је настала као плод вишегодишњег рада на примарним историјским изворима и веома богатој односно разноврсној литератури и периодици.

Поред аутoра Томаша Ћоровића, о овој, веома вредној монографији, говориће свештеник Драган Ђорем, односно историчари Борисав Челиковић и Александар Марушић.

X